De meerderheid van de Nijkerker politiek stemt in met een groot duurzaamheidsproject op het terrein van Aeres (V)MBO Nijkerk.

Op het terrein van de (v)mbo-school komt de komende jaren een pionier-, leer-, speel- en werkplaats voor en door leerlingen binnen het plan Luxool. De vmbo-leerlingen en mbo-studenten van de school helpen mee aan de vormgeving van het terrein, waarvoor Aeres (V)MBO Nijkerk 2,5 hectare grond beschikbaar stelt. Het doel is dat leerlingen, studenten en bezoekers daar kunnen ontdekken hoe ze een gezonde, duurzame en groene toekomst kunnen vormgeven. Op het landgoed komt onder andere een voedselbos, een ecologische kinderboerderij en een volkstuin. Deze volkstuinen worden ook beschikbaar gesteld voor direct omwonenden.

Het terrein wordt toegankelijk voor publiek. Zo moet er de mogelijkheid zijn te lunchen of een kopje koffie te drinken. De dialooggroep wonen en woonomgeving is het brein achter het plan en is tevens verantwoordelijk voor het geld om het Landgoed Luxool te realiseren.