Bouwactiviteiten na twee jaar voorbij voor Aeres (V)MBO Velp

Aeres (V)MBO Velp viert in juni 2017 groots dat de uitbreiding (900 m2), renovatie en modernisering van het gebouw na twee jaar eindelijk klaar zijn. De uitbreiding van de school is noodzakelijk omdat het aantal deelnemers nog steeds groeit. Burgemeester Van Wingerden verricht de officiële openingshandeling. Zij is als mens én burgemeester trots op de groene en creatieve school van Aeres in Velp. Na de dag van de officiële opening organiseert de school voor het eerst het goedbezochte Goed Groen Festival.

 

De leerlingen en studenten hebben een belangrijke rol gespeeld bij de inrichting van het terrein rondom de school. In het kader van hun onderwijsprogramma zijn er planten verplaatst en is er het nodige snoei- en tegelwerk gedaan. Er zijn daarbij zoveel mogelijk planten behouden en er is zo min mogelijk materiaal verspild.  

Het schoolgebouw kenmerkt zich volgens bezoekers door de huiskamersfeer en de open structuur. Vooral de hoge ramen vallen op: het daglicht krijgt alle ruimte, waardoor er ook veel contact met de buitenwereld is. "Dat past echt bij wie we zijn", aldus Jacolien Spijkerboer, directeur Aeres (V)MBO Velp. Naast vmbo biedt Aeres Velp veelzijdige groene mbo-opleidingen op het gebied van bloemsierkunst, dierverzorging, groene ruimte, sierteelt en styling & design. Met de inrichting en het ontwerp is rekening gehouden met de opleidingen die er gegeven worden.