• Home

Welkom op de website van de Aeres Groep

De Aeres Groep is een veelzijdige kennisinstelling in het groene domein: van primaire landbouw tot techniek en styling & design, van intensieve veehouderij tot biologisch dynamische landbouw; van stadsgroen en sierteelt in de kas tot natuurbeheer en meer.

De Aeres Groep verzorgt regulier onderwijs (pro, vmbo, mbo, hbo en master), praktijkonderzoek & innovatie en commerciële (leer)activiteiten voor individuen en bedrijven.

 


 
 Strategisch beleid Impressie jaarverslag 2014De Aeres Groep wil bijdragen aan een groen domein dat:

 • duurzaam voedsel produceert, verwerkt en verdeelt;
 • (groene) duurzame leefruimte creëert voor mens, dier én natuur;
 • de kwaliteit van leven verbetert via een duurzame gezonde leefstijl;
 • actief werkt aan innovatie en de toekomst van het domein, nationaal en internationaal;
 • beschikt over vakbekwame, lerende professionals die de balans weten te vinden tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

De Aeres Groep:
oog voor de ontwikkeling van het individu, oog voor de toekomst van de wereld.

Werklocaties Aeres Groep 

De Aeres Groep heeft in Nederland 16 (werk)locaties. Maar ook in het buitenland zijn wij, samen met onze partners, te vinden.

Aeres nieuws

Uit het nieuws

 • Nuffield houdt landelijke najaarsbijeenkomst in Dronten

  9/28/2015 - Brug Media
  DRONTEN – Nuffield Nederland houdt op donderdag 29 oktober haar najaarsbijeenkomst in Dronten. Nuffield is een wereldwijd netwerk van 1.600 wetenschappers op het terrein van landbouw- en voedselindustrie. Nederland heeft zich vorig jaar bij dit netwerk aangesloten.
 • Hardlopen voor toekomstige landbouwgrond

  9/16/2015 - PlattelandsPost
  Studenten van Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen gaan hardlopen voor voldoende biologisch dynamische landbouwgrond in de toekomst. Met zes euro kopen ze één vierkante meter vruchtbare landbouwgrond vrij. De aankoop van de gronden loopt via Stichting Grondbeheer.
 • Aantal studenten CAH Vilentum groeit 25 procent

  9/15/2015 - Omroep Fevoland
  Hogeschool CAH Vilentum heeft in Almere ongeveer 25 procent meer eerstejaars studenten dan in het afgelopen schooljaar. Dat zei directievoorzitter Rieke de Vlieger tijdens de opening van het nieuwe hogeschooljaar in Dronten. Het aantal studenten op de locatie in Dronten is stabiel gebleven.
 • Dronten - "Drijfveren in het werk belangrijker dan de top"

  9/15/2015 - Drimble
  Dronten - Het gaat niet om de weg naar de top, het gaat om de drijfveren in je werk. Dat is de boodschap die Ingrid Jansen dinsdag meegeeft aan de studenten van CAH Vilentum in Dronten. Jansen is voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders.
 • Jonge architecten bouwen plantaardig gebouw

  9/14/2015 - Bouwwereld.nl
  Jonge ondernemers bouwen in Almere aan een plantaardig gebouw: de Drijfveer. Het is de uitvalsbasis van de Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade 2022. Welke bouwmaterialen groeien er in de stad?
 • Jonge boeren rennen voor vierkante meters BD-landbouwgrond

  9/14/2015 - Biojournaal
  Studenten van Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen gaan 12 november hardlopen voor voldoende biologisch-dynamische landbouwgrond in de toekomst; hún toekomst. Met zes euro kopen ze één vierkante meter vruchtbare landbouwgrond vrij.
 • Samen nieuwe leermiddelen vmbo Profiel Groen ontwikkelen

  9/14/2015 - AOC Raad
  Het Ontwikkelcentrum heeft een docentenportal ingericht voor de ontwikkeling van de nieuwe leermiddelen voor het Profiel Groen. De komst van het nieuwe vmbo-examenprogramma in 2016 vraagt om leermiddelen die hierbij aansluiten.
 • MBO Raad: visiebrief minister steun in de rug voor mbo-scholen

  9/14/2015 - MBO Raad
  - De MBO Raad ervaart de visiebrief ‘Een responsief mbo voor hoogwaardig vakmanschap’ die de minister vandaag publiceerde als een steun in de rug voor de mbo-scholen.
 • Wout Hogervorst winnaar Beste LMB 2015

  9/10/2015 - Nieuwe Oogst.nu
  Landbouwmechanisatiebedrijf Wout Hogervorst uit Noordwijkerhout is het beste landbouwmechanisatiebedrijf (LMB) van Nederland in 2015.
 • Avondklas over bio-imkerij De Oase met oud-student Warmonderhof

  9/9/2015 - Biojournaal
  Maandag 14

E-mail een vriend