Extra informatie voor (maatschappelijke) organisaties

Van een groene uitdaging naar een duurzame oplossing

Om met actuele vraagstukken aan de gang te gaan hebben we maatschappelijke organisaties nodig. U staat middenin de (beroeps)praktijk, kent het metier als geen ander en bent zeer waarschijnlijk zelf ook op zoek naar oplossingen. Jongeren in het onderwijs kunnen daarbij helpen. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Leerlingen en studenten krijgen te maken met echte, actuele vraagstukken, ze leren daarvan. U als maatschappelijke organisatie krijgt een bruikbare oplossing aangereikt.

Duurzaam daten

Het Educatieve Programma Floriade zorgt ervoor dat leerlingen en studenten (in teamverband en/of interdisciplinair) oplossingen bedenken én uitvoeren voor actuele vraagstukken  op groene thema’s (groen, gezondheid, voeding, energie).
Maar er is meer, er is nog een wederzijds voordeel, dating! Leerlingen en studenten leren namelijk het (groene) speelveld kennen. U als organisatie leert het aanstormend talent kennen. En wie weet, uw toekomstige medewerker. Dating dus, in het speelveld tussen stage, afstuderen en carriere.

Hoe gaat het in zijn werk?

Maak een korte video

Het Educatief Programma Floriade vraagt bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in Nederland een vraagstuk over duurzaamheid aan te leveren. Dat kan met een video van circa 2 minuten waarin het vraagstuk duidelijk geformuleerd wordt. Het Educatief Programma Floriade levert hiervoor het script zodat u snel en eenvoudig een video kunt maken, bijvoorbeeld met een smartphone.

Uw video wordt geselecteerd, en dan …

De video komt vervolgens op het EPF-platform te staan, gelabeld naar thema en onderwijsniveau. Leerlingen, studenten en hun docenten selecteren zelf het vraagstuk en nemen contact op. Misschien wel met uw bedrijf.
U spreekt onderling af hoe verder met elkaar om te gaan. Bijvoorbeeld wel of niet een tussentijds overleg, en hoe het eindresultaat wordt gepresenteerd.
Er bestaat zelfs de mogelijkheid om het eindresultaat in te leveren als onderdeel van een Thema Challenge, die georganiseerd wordt door het Educatief Programma Floriade, waarbij een vakjury prijzen toekent. De prijsuitreiking vindt natuurlijk op grootse wijze plaats, tijdens en op de Floriade.