Professionals Dier en Diergezondheid

Bij het thema Dier en Diergezondheid gaat het over de gezondheid en productiviteit van vee, over dieren in een recreatieve en maatschappelijke omgeving en over de relatie tussen mens en dier. Aeres is er voor de professionals die hierbij betrokken zijn en daarbinnen verantwoord en innovatief ondernemen.
Aeres heeft een breed aanbod mbo- en hbo-opleidingen, commerciële dienstverlening, beginnend (praktijkgericht) onderzoek en valorisatie bij dit zwaartepunt. Op deze pagina laten we u zien welke onderdelen commerciële leertrajecten aanbieden voor professionals die met vee of gezelschapsdieren werken. Wij realiseren aanbod waarmee u zich kunt blijven ontwikkelen, op maat of als standaard aanbod.

 

Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld

Alle dierverzorging van gezelschapsdieren leer je in Barneveld en het CDB is daarin al vele jaren een belangrijke schakel. Dit door de overheid erkende leerinstituut biedt meer dan 125 cursussen en opleidingen, heeft 2.000 dieren op de campus die 7,5 hectare groot is.

Verwijsknop linken 35px hoogKlik hier voor de website van het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld >>> 

 

Aeres Praktijkcentrum Dronten

Het Aeres Praktijkcentrum Dronten is een train- en leeromgeving voor bedrijven en onderwijsinstellingen in de volle breedte van de landbouw. Het beschikt over twee melkstallen die in 2015 in gebruik zijn genomen: de ene verregaand gerobotiseerd, de andere een weidestal. Verder is er aanbod rond paardenhouderij. 

Verwijsknop linken 35px hoogKlik hier voor de website van het Aeres Praktijkcentrum Dronten >>>

 

Het bijbehorende Cursuscentrum Agribusiness richt zich specifiek op de agrarische sector en biedt u een breed pakket aan actuele cursussen met open inschrijving, gericht op de praktijk.

Verwijsknop linken 35px hoogKlik hier voor de website van het bij het praktijkcentrum horende Cursuscentrum Agribusiness >>>

 

Expertisecentrum Varkens, Pluimvee en Diervoeders

Dit praktijkcentrum is een samenwerking tussen het expertisecentrum van PTC+ en de afdeling Intensieve Veehouderij van Groenhorst Barneveld. Het is nog in ontwikkeling en heeft daarom nog geen eigen website. Het centrum werkt nauw samen met het Poulty Expertise Centre.

Verwijsknop linken 35px hoogKlik hier voor de pagina van het expertisecentrum op de website van PTC+ >>>

 

De reguliere opleidingen voor toekomstig professionals bij dit thema vindt u op de websites van Groenhorst MBO en Aeres Hogeschool Dronten (voorheen faculteit CAH Vilentum Dronten).