NOS Journaal filmt examenuitslag vmbo leerling Groenhorst Nijkerk

19 juni 2017

14 juni - Elias Hummelen beleefde een extra spannende uitslag van zijn vmbo examen. Naast zijn familie stond Gerri Eickhof van het NOS Journaal met een filmploeg in de huiskamer om het verlossende telefoontje te filmen.

Prima cijferlijst: 7,5 gemiddeld

Het verlossende telefoontje kwam om 13.00 uur van Saskia Frie, de mentor van Elias. Luid gejuich, confetti en natuurlijk een dikke knuffel van zijn familieleden volgden. Elias was zichtbaar blij; zijn harde werken is beloond. Later die middag kreeg Elias op school zijn cijferlijst te zien. Met gemiddeld een 7,5 een prima resultaat. Alle geslaagden kregen van de school een speciale geslaagden vlag. Weer thuis ging de vlag in de mast en stond een feestelijke taart klaar met de tekst: You did it!

Baan bij de Ford garage in Amersfoort

Elias volgde de kaderberoepsgerichte leerweg bij het vmbo van Groenhorst Nijkerk. Zijn vervolgopleiding staat al vast. Hij gaat mbo autotechniek (BBL) studeren in Amersfoort. Vier dagen werken en een dag naar school. Voor zijn opleiding heeft hij zelfs al een arbeidscontract bij de Ford garage. Op het vmbo liep hij hier stage bij de garage, waar hij nu mag terugkomen om zijn mbo diploma te halen.

3 leerlingen cum laude geslaagd

Van de 96 vmbo examenkandidaten in Nijkerk zijn er 82 leerlingen in één keer geslaagd. Drie leerlingen zijn zelfs cum lade geslaagd. Dat betekent dat het gemiddelde van hun afgeronde eindcijfer 8,0 of hoger is en geen enkel vak lager is dan een 6. Annette Vermaas, directeur van Groenhorst Nijkerk, is blij met deze uitslag. "Gelukkig is er nog niemand gezakt. De overige 14 examenkandidaten krijgen allemaal een tweede kans bij de herexamens die maandag beginnen."

 
Bron: Groenhorst.nl