• Home

Welkom op de website van de Aeres Groep

De Aeres Groep is een veelzijdige kennisinstelling in het groene domein: van primaire landbouw tot techniek en styling & design, van intensieve veehouderij tot biologisch dynamische landbouw; van stadsgroen en sierteelt in de kas tot natuurbeheer en meer.

De Aeres Groep verzorgt regulier onderwijs (pro, vmbo, mbo, hbo en master), praktijkonderzoek & innovatie en commerciële (leer)activiteiten voor individuen en bedrijven.

De Aeres Groep wil bijdragen aan een groen domein dat:

 • duurzaam voedsel produceert, verwerkt en verdeelt;
 • (groene) duurzame leefruimte creëert voor mens, dier én natuur;
 • de kwaliteit van leven verbetert via een duurzame gezonde leefstijl;
 • actief werkt aan innovatie en de toekomst van het domein, nationaal en internationaal;
 • beschikt over vakbekwame, lerende professionals die de balans weten te vinden tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

De Aeres Groep:
oog voor de ontwikkeling van het individu, oog voor de toekomst van de wereld.

Werklocaties Aeres Groep 

De Aeres Groep heeft in Nederland 16 (werk)locaties. Maar ook in het buitenland zijn wij, samen met onze partners, te vinden.

Uit het nieuws

 • 'Geldboompje' voor Aaltense deelnemers WorldSkills

  7/19/2015 - De Gelderlander
  DE HEURNE - Simon Kuiperij (21) uit Dinxperlo en Bram Wevers (21) uit Aalten ontvingen donderdag 16 juli een 'geldboompje'
 • 'We gaan voor een podiumplaats'

  7/18/2015 - AchterhoeknieuwsAalten.nl - Voorpagina
  Bram en Simon trainen voor World Skills Joost van de Nadort @JvdNadort AALTEN "We gaan voor een podiumplaats." Bas van Swigchem, de teamcoach, legt door die uitspraak de lat hoog voor Bram Wevers (21) uit Aalten en Simon Kuiperij (21) uit Dinxperlo.
 • Groenhorst groeit uit jasje

  7/16/2015 - Omroep Fevoland
  Groenhorst Emmeloord groeit uit zijn jasje. De school voor groene vmbo- en mbo-opleidingen aan de Balkan in Emmeloord, heeft een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van noodlokalen op het terrein.
 • Groen onderwijs en bedrijfsleven werken samen voor instroom arbeidsbeperkten

  7/10/2015 - AOC Raad
  Met het project ‘Agro werkt onbeperkt’ werken LTO Nederland, UWV, SBCM, AOC Raad en de sociale werkvoorziening samen om de instroom van mensen met een arbeidsbeperking te stimuleren.
 • Zijn Bussemakers ambities haalbaar?

  7/7/2015 - Hogeronderwijs.nu
  Universiteiten en hogescholen vinden de strategische agenda van minister Bussemaker mooi en ambitieus. Maar ze temperen meteen de verwachtingen. Ook studenten vragen zich af of het hoger onderwijs het allemaal kan waarmaken.
 • Partijen in hoger onderwijs hoopvol maar plaatsen ook vraagtekens bij agenda

  7/7/2015 - Nationale Onderwijsgids
  Vandaag heeft minister Bussemaker de ‘Strategische Agenda hoger onderwijs en onderzoek’ gepresenteerd. In deze agenda staan de ambities waarmee de minister de komende tien jaar koers wil geven aan de hogescholen en universiteiten in Nederland.
 • Nieuwe onderwijsplannen: dit verandert er voor jou

  7/7/2015 - NOS.nl
  Door het verdwijnen van de basisbeurs voor studenten is er een hoop geld vrijgekomen. Vandaag maakte minister Jet Bussemaker van Onderwijs bekend hoe ze dat geld in wil gaan zetten om het onderwijs te verbeteren.
 • Eerstejaars CAH-studenten moeten aan het werk voor USRA

  7/7/2015 - Brug Media
  DRONTEN – Eerstejaars studenten van CAH Vilentum in Dronten worden tijdens de introductieweek van 24 tot en met 28 augustus aan het werk gezet. Met de opbrengst worden de activiteiten van studentenvereniging USRA bekostigd en kan de contributie laag worden gehouden.
 • Bussemaker maakt vandaag ’strategische agenda’ bekend Kleinere klassen op hbo en universiteit

  7/7/2015 - De Telegraaf
  Den Haag - Ruim de helft van het extra geld dat door de afschaffing van de basisbeurs voor studenten beschikbaar komt voor het hoger onderwijs, zal worden gebruikt om meer colleges te geven aan kleinere groepen
 • Instroom van mensen met een arbeidsbeperking in de agrarische sector

  7/6/2015 - Floranews.com
  Stimuleren van instroom van mensen met een arbeidsbeperking in een sector die daar uitermate geschikt voor is. Met aandacht voor mogelijkheden én onmogelijkheden. Voor agrarische ondernemers, maar ook voor werknemers. Informeren én inspireren.

E-mail een vriend