• Home

Welkom op de website van de Aeres Groep

De Aeres Groep is een veelzijdige kennisinstelling in het groene domein: van primaire landbouw tot techniek en styling & design, van intensieve veehouderij tot biologisch dynamische landbouw; van stadsgroen en sierteelt in de kas tot natuurbeheer en meer.

De Aeres Groep verzorgt regulier onderwijs (pro, vmbo, mbo, hbo en master), praktijkonderzoek & innovatie en commerciële (leer)activiteiten voor individuen en bedrijven.

De Aeres Groep wil bijdragen aan een groen domein dat:

 • duurzaam voedsel produceert, verwerkt en verdeelt;
 • (groene) duurzame leefruimte creëert voor mens, dier én natuur;
 • de kwaliteit van leven verbetert via een duurzame gezonde leefstijl;
 • actief werkt aan innovatie en de toekomst van het domein, nationaal en internationaal;
 • beschikt over vakbekwame, lerende professionals die de balans weten te vinden tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

De Aeres Groep:
oog voor de ontwikkeling van het individu, oog voor de toekomst van de wereld.

Werklocaties Aeres Groep 

De Aeres Groep heeft in Nederland 16 (werk)locaties. Maar ook in het buitenland zijn wij, samen met onze partners, te vinden.

Uit het nieuws

 • Bussemaker krijgt kwalificatiedossier docent mbo

  7/1/2015 - Nationale Onderwijsgids
  Minister Bussemaker van Onderwijs heeft het eerste exemplaar van het kwalificatiedossier van de docent middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in ontvangst genomen. In dit dossier staat onder meer een beschrijving van de taken van docenten werkzaam in het mbo.
 • Nieuwe leermiddelen voor vmbo profiel groen

  6/30/2015 - AOC Raad
  De AOC Raad en het Ontwikkelcentrum ontwikkelen samen nieuwe leermiddelen voor het profiel groen, één van de tien profielen van het vernieuwde examenprogramma voor het vmbo. De uitgangspunten en het concept zijn inmiddels aan de pilot- en volgscholen gepresenteerd en zijn enthousiast ontvangen.
 • MBO-opleiding stadslandbouw en zorglandbouw op Warmonderhof

  6/30/2015 - Biojournaal
  Warmonderhof, mbo voor biologisch-dynamische landbouw in Dronten, biedt vanaf volgend studiejaar een deeltijdvariant aan waarmee volwassenen zich kunnen specialiseren in stadslandbouw en zorglandbouw, of zich kunnen specialiseren op planten- dan wel veeteelt.
 • Start opleiding stads- en zorglandbouw

  6/30/2015 - Nieuwe Oogst.nu
  Warmonderhof, mbo voor biologisch dynamische landbouw in Dronten, begint met een deeltijdopleiding stads- en zorglandbouw.
 • De mooiste parels van groen onderwijs in beeld

  6/30/2015 - AOC Raad
  Een ecologische ontdektuin, bijen in de stad, voedselverspilling, aquaponics, greening the city en een zilte tomaat. Een kleine greep uit de vele prachtige projecten zijn samengevat in een interactieve presentatie van het groene (v)mbo.
 • Hogescholen willen deeltijdonderwijs aantrekkelijker maken

  6/30/2015 - Nationale Onderwijsgids
  Hogescholen werken aan een uitbreiding van het deeltijdonderwijs om het aantrekkelijker te maken voor volwassenen die zich willen bij- of omscholen.
 • Lelystad wint zilveren Prokkel

  6/30/2015 - Flevopost.nl
  Utrecht - De Gouden Prokkels, voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking, zijn uitgereikt. Lelystad scoorde met een project de tweede prijs.
 • Ekoplaza Academie door eerste 29 deelnemers met succes afgerond

  6/26/2015 - Biojournaal
  De Ekoplaza Academie is door de eerste 29 deelnemers met succes afgerond. Woensdagavond 24 juni zijn de diploma's uitgereikt aan de eerste groep deelnemers van de bedrijfsopleiding aan de Ekoplaza Academie.
 • NVKL brengt opleidingsprogramma onder bij PTC+

  6/25/2015 - Voorpagina - EdeStad.nl
  PTC+ en de branchevereniging NVKL (Nederlandse Vereniging voor Koeltechniek en Luchtbehandeling) hebben deze week de contracten getekend voor vergaande samenwerking in de komende jaren.
 • Nieuw convenant Veiligheid in en om school Lelystad ondertekend

  6/25/2015 - Flevopost.nl
  Lelystad - Scholen, politie, Openbaar Ministerie en gemeente Lelystad werken samen aan een veilig klimaat op scholen. Afspraken hierover zijn opgenomen in het convenant Veiligheid in en om school. Donderdag 25 juni werd door de samenwerkende partijen een nieuw convenant ondertekend.

E-mail een vriend