• Home

Welkom op de website van de Aeres Groep

De Aeres Groep is een veelzijdige kennisinstelling in het groene domein: van primaire landbouw tot techniek en styling & design, van intensieve veehouderij tot biologisch dynamische landbouw; van stadsgroen en sierteelt in de kas tot natuurbeheer en meer.

De Aeres Groep verzorgt regulier onderwijs (pro, vmbo, mbo, hbo en master), praktijkonderzoek & innovatie en commerciële (leer)activiteiten voor individuen en bedrijven.

De Aeres Groep wil bijdragen aan een groen domein dat:

 • duurzaam voedsel produceert, verwerkt en verdeelt;
 • (groene) duurzame leefruimte creëert voor mens, dier én natuur;
 • de kwaliteit van leven verbetert via een duurzame gezonde leefstijl;
 • actief werkt aan innovatie en de toekomst van het domein, nationaal en internationaal;
 • beschikt over vakbekwame, lerende professionals die de balans weten te vinden tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

De Aeres Groep:
oog voor de ontwikkeling van het individu, oog voor de toekomst van de wereld.

Werklocaties Aeres Groep 

De Aeres Groep heeft in Nederland 16 (werk)locaties. Maar ook in het buitenland zijn wij, samen met onze partners, te vinden.

Uit het nieuws

 • Ruwvoerderdagen bij Aeres in Dronten

  5/25/2015 - Brug Media
  DRONTEN – Hoe kan ik als veehouder mijn ruwvoerproductie verhogen en de mest efficiënter benutten? Dit thema staat centraal op de Ruwvoerdagen van 17 en 18 juni op het Aeres Praktijkcentrum Dronten aan de Wisentweg 13c.
 • Officiële opening nieuwe stallen Aeres Praktijkcentrum

  5/22/2015 - Melkvee.nl
  Afgelopen donderdag opende het Aeres Praktijkcentrum Dronten op feestelijke wijze haar nieuwe melkveestallen. De bestaande Flevoland stal is uitgebreid en er is een nieuwe Weidestal bijgebouwd.
 • Aeres opent Weidestal

  5/22/2015 - PlattelandsPost
  Aeres Praktijkcentrum Dronten heeft twee nieuwe stallen geopend, waaronder de Weidestal. In deze stal wordt dag en nacht weidegang ingezet om met de laagste krachtvoerkosten per koe een zo groot mogelijk economisch voordeel te realiseren.
 • Veel aandacht voor innovatie en dierenwelzijn in nieuwe stal Aeres

  5/22/2015 - Brug Media
  DRONTEN – Aeres Praktijkcentrum heeft gisteren aan de Wisentweg de nieuwe Weidestal officieel geopend. ,,We willen hier maximaal inspelen op trends uit de maatschappij”, zegt directeur Ton Kempenaar van het productiebedrijf.
 • Maaien klavergrasland op terrein Aeres Praktijkcentrum in Dronten

  5/22/2015 - Trekkerweb
  Maaien klavergrasland op terrein Aeres Praktijkcentrum in Dronten Het inzaaien, maaien en opbrengstmeting van onze demovelden grasmengsels en klavergrasland op terrein Aeres Praktijkcentrum in Dronten.
 • Nieuwe Weidestal van Aeres Groene Campus met 'compleet weiden' van Agrifirm

  5/22/2015 - Agrifirm
  - Melkvee Op donderdag 21 mei heeft het Aeres Praktijkcentrum Dronten twee nieuwe stallen geopend, waaronder de Weidestal. In deze stal wordt dag en nacht weidegang ingezet om met de laagste krachtvoerkosten per koe een zo groot mogelijk groot economisch voordeel te realiseren.
 • Trendbrochure mbo-groen gediplomeerden

  5/21/2015 - AOC Raad
  Onderzoeksinstituut KBA heeft een trendbrochure uitgebracht. Hierin worden de uitkomsten van het loopbaanonderzoek mbo-groen gediplomeerden in perspectief geplaatst. Er wordt ingegaan op de ontwikkeling van intredeposities over de afgelopen twintig jaar.
 • Minister Bussemaker: ‘Meer docenten hbo en wo’

  5/18/2015 - Algemene Onderwijsbond
  Minister Jet Bussemaker van Onderwijs zei gisteren in het tv-programma Buitenhof ‘dat er veel meer docenten bij kunnen komen’ op universiteiten en hogescholen.
 • Masterplan Floriade: opvallende zaken

  5/12/2015 - Omroep Fevoland
  Het Almeerse college van burgemeester en wethouders hebben het Masterplan voor de Floriade klaar. Hierin staat hoe de wereldtuinbouwtentoonstelling bij het Weerwater in 2022 wordt vormgegeven.
 • Leerlingen steken handen uit mouwen op eerste Growing Green Cities praktijkdag

  5/11/2015 - Capelle-Krimpen - Dichtbij.nl
  ALMERE - Wethouder Henk Mulder opende maandagochtend de eerste Growing Green Cities praktijkdag.

E-mail een vriend