Voor Aeres is leren de motor van groei en verandering. Met onderwijs, onderzoek en dienstverlening (internationaal) draagt Aeres bij aan een verantwoorde groei en betekenisvolle oplossingen voor een groene toekomst.

Aeres is bezig met een uitdagend merkmanagementproject. Met deze stap wordt de samenwerking binnen de groep nog intensiever en laten we beter zien wat voor de groene sector kunnen betekenen, wie we zijn en waar we voor staan.

x
 • Home

Welkom op de website van de Aeres Groep

De Aeres Groep is een veelzijdige kennisinstelling in het groene domein: van primaire landbouw tot techniek en styling & design, van intensieve veehouderij tot biologisch dynamische landbouw; van stadsgroen en sierteelt in de kas tot natuurbeheer en meer.

De Aeres Groep verzorgt regulier onderwijs (pro, vmbo, mbo, hbo en master), praktijkonderzoek & innovatie en commerciële (leer)activiteiten voor individuen en bedrijven.

 


 
 Strategisch beleid Impressie jaarverslag 2014De Aeres Groep wil bijdragen aan een groen domein dat:

 • duurzaam voedsel produceert, verwerkt en verdeelt;
 • (groene) duurzame leefruimte creëert voor mens, dier én natuur;
 • de kwaliteit van leven verbetert via een duurzame gezonde leefstijl;
 • actief werkt aan innovatie en de toekomst van het domein, nationaal en internationaal;
 • beschikt over vakbekwame, lerende professionals die de balans weten te vinden tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

De Aeres Groep:
oog voor de ontwikkeling van het individu, oog voor de toekomst van de wereld.

Werklocaties Aeres Groep 

De Aeres Groep heeft in Nederland 16 (werk)locaties. Maar ook in het buitenland zijn wij, samen met onze partners, te vinden.

Aeres nieuws

Uit het nieuws

 • Studenten Groenhorst Almere doen mee aan congres in VS over bescherming watervogels

  2/7/2016 - Almere - Dichtbij.nl
  ALMERE - De 19-jarige Melanie Kuilder uit Almere en 17-jarige Denzel de Mello uit Amersfoort nemen eind februari, met hun docent, deel aan het Future of Waterfowl Conservation Forum in de Verenigde Staten.
 • Collectief scholingsaanbod voor vmbo docenten profiel Groen

  2/4/2016 - Ontwikkelcentrum.nl
  Stoas Vilentum en de AOC Raad werken op dit moment aan een collectief scholingsaanbod voor alle vmbo-docenten die les (gaan) geven binnen het nieuwe profiel groen. Ook het Ontwikkelcentrum is nauw bij dit initiatief betrokken.
 • Hogescholen zoeken naar beste profielwerkstuk

  2/3/2016 - EdeStad.nl
  EDE De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en de Stoas Vilentum Hogeschool in Wageningen schrijven dit jaar voor de tweede keer een wedstrijd uit voor het beste havo-profielwerkstuk binnen het thema Groen en Gezond.
 • Collectief scholingsaanbod voor vmbo docenten profiel groen

  1/28/2016 - AOC Raad
  Collectief scholingsaanbod voor vmbo docenten profiel groen Stoas Vilentum en kwartiermaker Edith Diepeveen werken momenteel hard aan een collectief scholingsaanbod voor alle vmbo-docenten die les (gaan) geven binnen het profiel groen. Ook het Ontwikkelcentrum is betrokken.
 • Amsterdam Green Campus van start

  1/28/2016 - Bloembollenvisie
  Het innovatieplatform Amsterdam Green Campus is op 26 januari 2016 officieel van start gegaan. Onderzoekers, onderwijsinstellingen en ondernemers gaan hierin samenwerken aan vernieuwingen en het opleiden van talent binnen de groene sector.
 • Innovatietool Implementation IQ breidt uit naar agro&food

  1/28/2016 - Bits&Chips
  Implementation IQ heeft zijn tool om innovaties op hun slagingskans te beoordelen geschikt gemaakt voor de agro&food-sector.
 • Amsterdam Green Campus verbindt onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven

  1/27/2016 - Floranews.com
  Het innovatieplatform Amsterdam Green Campus is op 26 januari 2016 officieel van start gegaan. In dit regionale platform gaan onderzoekers, onderwijsinstellingen en ondernemers samenwerken aan vernieuwingen en het opleiden van talent binnen de groene sector.
 • Meeste mbo-scholen financieel gezond

  1/26/2016 - MBO-Today
  Mbo-scholen zijn over het algemeen financieel gezond. Dat blijkt uit de definitieve cijfers over 2014 die de MBO Raad vandaag presenteert in de tweede Kamer. ROC Leiden en Landstede vormen de uitzondering op de regel.
 • Rutte: ‘Europese interne markt moet beter functioneren’

  1/26/2016 - Melkvee.nl
  Premier Rutte sprak tijdens het VVD Landbouw Event op de CAH Vilentum in Dronten, vol lof en trots over de Nederlandse landbouwsector.
 • Motivatiespeech van Rutte in Dronten

  1/25/2016 - De Stentor
  DRONTEN.

E-mail een vriend