• Home

Welkom op de website van de Aeres Groep

De Aeres Groep is een veelzijdige kennisinstelling in het groene domein: van primaire landbouw tot techniek en styling & design, van intensieve veehouderij tot biologisch dynamische landbouw; van stadsgroen en sierteelt in de kas tot natuurbeheer en meer.

De Aeres Groep verzorgt regulier onderwijs (pro, vmbo, mbo, hbo en master), praktijkonderzoek & innovatie en commerciële (leer)activiteiten voor individuen en bedrijven.

 


 
 Strategisch beleid Impressie jaarverslag 2014De Aeres Groep wil bijdragen aan een groen domein dat:

 • duurzaam voedsel produceert, verwerkt en verdeelt;
 • (groene) duurzame leefruimte creëert voor mens, dier én natuur;
 • de kwaliteit van leven verbetert via een duurzame gezonde leefstijl;
 • actief werkt aan innovatie en de toekomst van het domein, nationaal en internationaal;
 • beschikt over vakbekwame, lerende professionals die de balans weten te vinden tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

De Aeres Groep:
oog voor de ontwikkeling van het individu, oog voor de toekomst van de wereld.

Werklocaties Aeres Groep 

De Aeres Groep heeft in Nederland 16 (werk)locaties. Maar ook in het buitenland zijn wij, samen met onze partners, te vinden.

Uit het nieuws

 • Steeds meer scholen zetten zich in tegen roken

  11/29/2015 - Omroep Fevoland
  Bekijk alle foto's (2) In Flevoland is het aantal rookvrije schoolpleinen van middelbare scholen gestegen. Vorig jaar was in Flevoland 70 procent van de schoolpleinen rookvrij. Dit jaar is dat gestegen naar 80 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland.
 • Burgemeester doet lijmpoging bij Groenhorst College

  11/27/2015 - BarneveldseKrant.nl
  BARNEVELD Burgemeester Asje van Dijk heeft gistermiddag de eerste steen mogen 'lijmen' op het nieuwe praktijkcentrum van het Poultry Expertise Centre bij het Groenhorst College in Barneveld. Deze nieuwe pluimveestal is bedoeld voor experimenten en educatie, wat uniek is in Nederland.
 • Onderzoek naar familiekant bij bedrijfsovername

  11/27/2015 - Nieuwe Oogst.nu
  Hogeschool Windesheim is samen met LTO Noord, NAJK en CAH Vilentum gestart met een onderzoek naar de communicatie bij agrarische bedrijfsopvolging. Het gaat daarbij om het gesprek 'aan de keukentafel'
 • Hbo haalt streefcijfer voor vrouw in de top wél

  11/25/2015 - Hogeronderwijs.nu
  Daar kan het Nederlandse bedrijfsleven een puntje aan zuigen: in het hbo is dertig procent van de collegeleden vrouw. De Vereniging Hogescholen is trots, “maar het kan altijd beter”.
 • Groen onderwijs naar OCW oplossing voor bekostigingsproblematiek

  11/25/2015 - AOC Raad
  Als de overstap naar OCW een oplossing biedt voor de bekostigingsproblematiek van het mbo-groen, zal de AOC Raad zich hier niet tegen verzetten. Het ministerie van EZ kan of wil geen oplossing vinden voor het begrotingstekort van 28 miljoen.
 • Groenhorst Almere week in teken van gezondheid en milieu

  11/23/2015 - Almere - Dichtbij.nl
  ALMERE - De jaarlijkse Gezonde School Week is weer van start gegaan op het Groenhorst Almere en dat betekent voor de onderbouwers (klas 1 en 2) een week lang lessen en opdrachten over gezondheid, voeding, sport en milieu.
 • Nieuwe afvalbakken voor Groenhorst Almere

  11/23/2015 - Omroep Fevoland
  Het Groenhorst Almere krijgt nieuwe afvalbakken van de gemeente. Dit om het afval op de school beter te scheiden. Wethouder Frits Huis kwam de nieuwe bakken persoonlijk overhandigen. De nieuwe bakken zijn onderdeel van de Gezonde Schoolweek.
 • Groen onderwijs naar ministerie van OCW

  11/17/2015 - AOC Raad
  In de Tweede Kamer is de motie aangenomen die regelt dat de begroting van het groene onderwijs voortaan via het ministerie van OCW gaat lopen en niet meer via het ministerie van Economische Zaken.
 • Aandacht voor landbouw en klimaat

  11/16/2015 - PlattelandsPost
  Tom Saat Over landbouw en klimaat wordt veel beweerd, stelt Tom Saat, boer op de Stadsboerderij in Almere.
 • Recordaantal buitenlandse studenten naar Nederland

  11/16/2015 - Nationale Onderwijsgids
  (ANP) - Nederland is in trek bij buitenlandse studenten. Nooit eerder studeerden zoveel buitenlanders in ons land blijkt uit cijfers van EP-Nuffic, het expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlands onderwijs.

E-mail een vriend