• Home

Welkom op de website van de Aeres Groep

De Aeres Groep is een veelzijdige kennisinstelling in het groene domein: van primaire landbouw tot techniek en styling & design, van intensieve veehouderij tot biologisch dynamische landbouw; van stadsgroen en sierteelt in de kas tot natuurbeheer en meer.

De Aeres Groep verzorgt regulier onderwijs (pro, vmbo, mbo, hbo en master), praktijkonderzoek & innovatie en commerciële (leer)activiteiten voor individuen en bedrijven.

De Aeres Groep wil bijdragen aan een groen domein dat:

 • duurzaam voedsel produceert, verwerkt en verdeelt;
 • (groene) duurzame leefruimte creëert voor mens, dier én natuur;
 • de kwaliteit van leven verbetert via een duurzame gezonde leefstijl;
 • actief werkt aan innovatie en de toekomst van het domein, nationaal en internationaal;
 • beschikt over vakbekwame, lerende professionals die de balans weten te vinden tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

De Aeres Groep:
oog voor de ontwikkeling van het individu, oog voor de toekomst van de wereld.

Werklocaties Aeres Groep 

De Aeres Groep heeft in Nederland 16 (werk)locaties. Maar ook in het buitenland zijn wij, samen met onze partners, te vinden.

Uit het nieuws

 • Excelleren in groene kennis en techniek

  8/26/2015 - Amsterdam Economic Board
  Onder de naam Amsterdam Green Campus (AGC) wordt een regionaal innovatieplatform opgezet dat bijdraagt aan de valorisatie van groene kennis in de metropoolregio Amsterdam.
 • MBO en HBO op Ierse weidetour

  8/26/2015 - Nieuwe Oogst.nu
  Docenten van de Aeres-groep, zowel op MBO als op HBO-niveau was onlangs in Ierland om met beweidingsexperts van dit land te praten over hoe het best om te gaan met weidegang.
 • MBO Raad positief over wetsvoorstel NLQF

  8/26/2015 - MBO Raad
  - De MBO Raad is positief over het wetsvoorstel NLQF waarin wordt voorgesteld het Nederlands Kwalificatiekader (NLQF) een wettelijke basis te geven en de niveaus van de kwalificaties in het vo, mbo en ho op de diploma’s en diplomasupplementen te vermelden.
 • RIVM onderzoekt aanbod schoolkantines

  8/26/2015 - Nationale Onderwijsgids
  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat een monitorstudie om te kijken hoe gezond de schoolkantines in Nederland zijn. Zo wordt er informatie verzameld over het voedingsbeleid en –aanbod van scholen.
 • Introductieweek studenten in Almere

  8/25/2015 - Almere - Dichtbij.nl
  ALMERE - De introductieweek van Windesheim en CAH Vilentum is maandag van start gegaan. Dit jaar is het drukker dan ooit. Ruim tweehonderd studenten hebben zich aangemeld voor de week.,,Het aantal is meer dan verdubbeld", vertelt voorzitter Stichting Introductie Almere Odin de Jong.
 • Studenten Groenhorst Velp excellent bij WorldSkills

  8/21/2015 - Nationale Onderwijsgids
  Kunnen nuchtere hoveniers in opleiding uit ons koude kikkerlandje indruk maken met een Braziliaanse sfeertuin in São Paulo? Het antwoord is: jazeker!
 • Wetsvoorstel ‘verbetering overgang vo-mbo’ open voor consultatie

  8/19/2015 - VO-Raad
  Het ministerie van OCW heeft een wetsvoorstel van minister Bussemaker, dat de overgang van het voortgezet onderwijs naar het mbo moet verbeteren, online gezet voor consultatie. Scholen en andere belanghebbenden kunnen tot en met medio september reageren.
 • Groen onderwijs professionaliseert examinering

  8/18/2015 - AOC Raad
  Het komende schooljaar doen de AOC’s drie projecten in het kader van ‘Professionalisering examenfunctionarissen en examinering’.
 • WorldSkills 2015 in São Paulo afgesloten met goud en 15 medailles voor excellent vakmanschap

  8/17/2015 - Vraagenaanbod.nl
  Team Nederland heeft één gouden plak gescoord tijdens de 43ste editie van WorldSkills. Daarnaast wonnen vijftien kandidaten een medaille voor excellent vakmanschap omdat ze boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. Het WK voor beroepen vond deze week plaats in São Paulo, Brazilië.
 • Komend schooljaar nieuwe mbo-vakwedstrijden op ruim vijftig mbo-scholen

  8/14/2015 - Nationale Onderwijsgids
  Goed vakmanschap moet zichtbaarder worden, daarom wordt het aantal vakwedstrijden in het beroepsonderwijs verder uitgebreid. Aankomend schooljaar beginnen nieuwe mbo-vakwedstrijden op ruim vijftig mbo-scholen in Nederland.

E-mail een vriend